HERNING

KIRKES DRENGEKOR

 

 

 

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor er en del af en lang drengekorshistorie i Danmark. Drengekoret har, siden koret blev stiftet i 1949,  gennem sang ved gudstjenester i Herning Kirke og en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og udlandet opbygget et stærkt ry  både nationalt og internationalt.

Koret ledes i dag af Herning Kirkes kantor, Severin Korsgaard 

Koret turnerer i hele verden for at være med til at udbrede kendskabet til korsang. Koret blev grundlagt i 1949, hvilket gør det til Danmarks tredjeældste drengekor.

Talentudvikling
og værdier

Korsangerne bliver optaget allerede fra 3. klasse efter en optagelsesprøve, og de udvalgte sangere vil dermed have mulighed for at starte på en professionel 10-årig musikuddannelse på Den Jyske Sangskole. Den musikalske uddannelse inkluderer en 1-årig forskole, dernæst talentklasse og til sidst det statsstøttede Musikalsk Grundkursus i klassisk sang, som er et målrettet konservatorieforberedende forløb.

I arbejdet med drengene i Herning Kirkes Drengekor er der ikke alene fokus på det musikalske aspekt men i høj grad også på drengenes sociale og personlige udvikling.

Planlagte koncerter

4. april 2024

Kl. 19.00

Herning kirkes Påskekoncert

5. juni 2024

Kl. 16.00

Den Jyske Sangskoles 25 års jubilæumskoncert i MCH Herning Kongrescenter

20. juni 2024

Kl. 19.00

Sommerkoncert i Herning kirke

Billetlink kommer senere

Planlagte koncerter

5. juni 2024 kl. 16.00 - Den Jyske Sangskoles 25 års jubilæumskoncert - køb billetter her

20. juni 2024 - Sommerkoncert i Herning Kirke - Billetlink kommer senere